Meestgestelde vragen
Taal: Nederlands
Wissel van taal:

Geef toegang met CoronaCheck Scanner

Met CoronaCheck Scanner controleer je de geldigheid van het coronabewijs van de bezoeker en of de gegevens op jouw scherm hetzelfde zijn als op het identiteitsbewijs. De app wordt gebruikt voor toegang tot sommige locaties en activiteiten.

Hoe werkt het scannen?

Houd afstand en scan de QR-code

Druk in de CoronaCheck Scanner-app op ‘Start Scannen’. Vraag de bezoeker zijn of haar QR-code te laten zien. Dat mag zowel via de CoronaCheck-app als op papier. De QR-code geldt als bewijs en kan op veilige afstand uitgelezen worden.

Richt de camera van jouw telefoon op de telefoon van de bezoeker en scan de QR-code.

Groen scherm

Groen scherm? De bezoeker heeft een geldig bewijs. Controleer nu of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs. Check? Dan mag de bezoeker naar binnen. Het kan zijn dat er ook een toegangskaartje nodig is.

Rood scherm

Rood scherm? Dat betekent niet dat de bezoeker corona heeft. Het betekent alleen dat de QR-code ongeldig is. Er is dus geen bewijs van een vaccinatie, een herstel of een testuitslag. Dit kun je doen:

  • Controleer of de bezoeker de QR-code vanuit de CoronaCheck-app laat zien. Een schermafbeelding of kopie van een QR-code uit de app geeft altijd een rood scherm.
  • Controleer of de bezoeker een Nederlandse QR-code laat zien. Een internationale QR-code geeft een rood scherm.
  • Vraag de bezoeker de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten. Scan daarna opnieuw de QR-code.
  • Vraag of de bezoeker de tijd op zijn/haar telefoon heeft aangepast. Als de tijd op de telefoon voor of achter loopt of op een andere tijdzone staat kan dat tot een rood scherm leiden.
  • Blijft er een rood scherm komen, terwijl de bezoeker wel een vaccinatie, herstel of een negatieve testuitslag heeft? Stuur de bezoeker naar onze helpdesk, telefoonnummer: 0800-1421. Of als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20.

Er is altijd een groen scherm nodig voor toegang tot locaties waar een bewijs nodig is. Heeft de bezoeker geen (geldige) QR-code? Dan kun je de bezoeker niet binnenlaten.

Probeer het scannen

Ervaren hoe de scanner werkt?
Open CoronaCheck Scanner op je telefoon en scan de QR-codes

Meestgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Voorwaarden voor gebruik

Download de CoronaCheck Scanner-app: