Meestgestelde vragen
Taal: Nederlands
Wissel van taal:

Hoe werkt CoronaCheck?

Met de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl/print kun je een coronabewijs maken. Dit kan als je:

Bewijs maken in de CoronaCheck-app

  1. Download de app via de Apple App Store of de Google Play Store.
  2. Open de app en klik op ‘bewijs toevoegen’. Kies waar je een bewijs van wil maken.
  3. Gegevens van vaccinaties en gegevens van coronatesten afgenomen door de GGD kun je ophalen door in te loggen met DigiD. Ben je getest bij een andere testlocatie dan de GGD? Dan kan het zijn dat je van jouw testlocatie een ophaalcode hebt gekregen waar je het testresultaat mee op kan halen.
  4. Controleer de opgehaalde gegevens. Klopt alles? Druk dan op ‘maak bewijs’.
  5. Je kan je bewijs nu gebruiken. Laat je QR-code scannen bij de ingang van locaties of aan de grens. Neem ook altijd een identiteitsbewijs mee.

Ga je naar het buitenland? Controleer altijd voor vertrek of je het goede bewijs hebt. Op Nederland Wereldwijd vind je de meest actuele informatie.

Mocht je over een tijdje een nieuwe vaccinatie of test hebben gehad, dan komt deze niet automatisch in de app te staan. Log daarom dan opnieuw in met DigiD om ook de nieuwe gegevens op te halen.   

     

Papieren bewijs maken via CoronaCheck.nl/print

  1. Ga naar CoronaCheck.nl/print.
  2. Gegevens van vaccinaties en gegevens van coronatesten afgenomen door de GGD kun je ophalen door in te loggen met DigiD. Ben je getest bij een andere testlocatie dan de GGD? Dan kan het zijn dat je van jouw testlocatie een ophaalcode hebt gekregen waar je het testresultaat mee op kan halen.
  3. Controleer de opgehaalde gegevens. Klopt alles? Druk dan op ‘maak bewijs’.
  4. Print jouw bewijs op a4 formaat.
  5. Je kan je bewijs nu gebruiken. Laat de QR-code scannen bij de ingang van locaties of aan de grens. Neem ook altijd een identiteitsbewijs mee.

Ga je naar het buitenland? Controleer altijd voor vertrek of je het goede bewijs hebt. Op Nederland Wereldwijd vind je de meest actuele informatie.

Kom je er niet uit? Bel dan voor hulp de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 (gratis). Of als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20. Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 – 18.00 uur.