Meestgestelde vragen
Taal: Nederlands
Wissel van taal:

CoronaCheck
Krijg toegang na testen

CoronaCheck is ontwikkeld als onderdeel van toegangstesten. Met de CoronaCheck-app kunnen bezoekers aantonen dat ze negatief getest zijn op corona. Zo kunnen sociale, culturele en sportieve locaties in tijden van corona verantwoord en snel open.

CoronaCheck wordt op dit moment alleen gebruikt bij vooraf aangekondigde praktijkproeven.

Waarom deze app? Alleen toegang na testen

Jouw gezondheid en die van anderen is belangrijk. Ook als je wat leuks gaat doen. Laat je daarom eerst testen. Als blijkt dat je op het moment van testen geen corona had, krijg je toegang tot bepaalde sociale, culturele of sportieve activiteiten.

Hoe werkt het? Jouw QR-code op zak

Had je op het moment van testen geen corona? Dan kun je in deze app een testbewijs maken, in de vorm van een QR-code. Dat is jouw testbewijs. De QR-code wordt gescand voordat je toegang krijgt.

Hoe lang is het geldig? Je testbewijs is 40 uur geldig

Zorg dat jouw QR-code binnen 40 uur na het moment van testen aan de deur gescand is. Nieuwe QR-code nodig? Laat je opnieuw testen.

Hoe wordt mijn testbewijs gecontroleerd? De CoronaCheck Scanner

Met de CoronaCheck Scanner wordt op een gemakkelijke manier gecontroleerd of je testbewijs in de CoronaCheck-app geldig is. Bij een groen scherm mag je naar binnen.

Welke gegevens worden gebruikt? Privacy staat voorop

In jouw QR-code staat alleen of jij negatief getest bent. Op dit moment worden er geen persoonsgegevens verwerkt of opgeslagen.

Download de CoronaCheck-app:

Zo gaan we om met jouw gegevens:

Meestgestelde vragen

Bekijk alle meestgestelde vragen

Download de CoronaCheck-app: